Margareth Adama, (Madama) (Djakarta, Indonesië 1950) opgegroeid in Nederland is multi-disciplinair kunstenares en inspirator. Madama brengt de kunst terug tot haar essentie: de Kunst van het Zijn.

Na de Rietveldacademie en korte studies antropologie, filosofie en kunstgeschiedenis Oost- Azië, ontwikkelt ze drie disciplines: beeldende kunst, muziek en poëzie.

Madama's motto is: Kunst als Communicatie, dat wil zeggen kunst gebruiken als middel tot communicatie met jezelf en anderen.

Haar werk kan worden samengevat als Living Art Performance, Installatie van Inspiratie.

Madama heeft een veelzijdig oeuvre, zowel transfiguratief als abstract. Haar schilderijen en overige werken op papier zijn voornamelijk in acryl. In het verfgebruik komt de oosterse achtergrond naar voren: iriserende pigmenten, goud en zilver, mixed media, gelaagd met een rijk patina.

Madama is auteur van het inspiratieboek 'HEMELPOORTEN', gedichten/songs waarvan de energie wordt samengevat in afbeeldingen in monochroom blauw en waarbij ook een werkboek is gemaakt. Het is uitgegeven door Koppenhol BV te Hilversum.(2005)

Haar tweede boek is: IK BEN MARIA HOOP: de kwetsbare kracht van dienstbaarheid in gelijkwaardigheid uitg. Elikser (2010) 

Haar derde boek: de NIEUWE STROMING, KUNST ALS MEDICIJN VAN ZIJN bevat 366 afbeeldingen van haar schilderijen en teksten, een keuze uit haar omvangrijke oeuvre. uitg. Madama Art (2013)

Het nieuwste boek: De TAO van het IK BEN is op 24 juni 2016 gepresenteerd tijdens de opening van de grote overzichtstentoonstelling van haar werk in de ECI Cultuurfabiek te Roermond. 

Madama's beeldende kunst bevindt zich in particuliere en overheidscollecties en wordt zowel in binnen- als buitenland tentoongesteld o.a. Spanje, Duitsland, VS, Curaçao.

Madama heeft altijd ruimtes om zich heen gecreëerd om te werken en te exposeren. Zo is zij medeoprichtster van de eerste transculturele galerie Villa Baranka (Amsterdam), en Capella Almadama (Amersfoort) inter-dimensional art galerie.

Momenteel werkt zij vanuit Paradama Da Esperanza in Maria Hoop(L). 

Zij geeft lezingen, workshops, personal coaching/healing sessies en ArtVentures voor bedrijven waarbij de overdracht van levenskracht centraal staat. Van beeldende kunst naar helende kunst. 

Zij is medeoprichter van ALMA ArtofLifeMastershipAcademy en de ONLINE leergang 'WEES JE LEVEN MEESTER' Deze is gebaseerd op vragen uit de coachingpraktijk en vooral bedoeld voor mensen die meer diepgang en inspiratie zoeken en de vraag 'Wie ben ik?' aan het eind van de leergang volmondig kunnen beantwoorden met 'IK BEN'. In de leergang komen alle disciplines van Madama samen. Meer informatie KLIK HIER