Wat is MAMMSA

Wat is MAMMSA? Beleidsplan

Creativiteit, Spiritualiteit, Empowerment

‘Op het snijvlak van kunst en leven je wezen vormgeven’.

De Stichting Madama Movement Modern Sacred Art (MAMMSA) is opgericht om het gedachtegoed en het werk van Madama (Margareth Adama) in de breedste zin bekendheid te geven, in stand te houden en educatieve en culturele activiteiten te ontplooien.

MAMMSA komt voort uit het 50 jarig multi disciplinaire kunstenaarschap van Madama. Door alle stijlbreuken heen is de rode draad: 'Overdracht van Levenskracht'. Wat betekent het om een scheppend en creatief mens te zijn, niet alleen in de beperkende betekenis van kunst maar ook in het dagelijks doen en laten met als levensfilosofie: voortdurende vernieuwing. Kunst als bezielde materie, alles is trilling =energie. Dit leidde tot het ontwikkelen van drie disciplines: Beeldende Kunst, Muziek en Tekst.
De integratie en verwerking van persoonlijk leven in een universeel beeld.

Sacred Art onderscheidt zich van traditionele religieuze Sacred Art. Het is Modern/ eigentijds. Het is niet gebonden aan een stijl maar staat voor: De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn. Kunstuitingen kunnen figuratief, transfiguratief, abstract of cross over zijn maar hebben gemeenschappelijk de energetische en helende werking. Het is herkenbaar in het werk van o.a. Rembrandt, Michelangelo, Van Gogh, Rothko, Niki de St. Phalle, Frida Kahlo.

De activiteiten van de Stichting bestaan uit:
Het organiseren van exposities en het geven van lezingen, en alle werkzaamheden
die bijdragen aan het bekend maken van Madama Movement Modern Sacred Art en het verbinden van kunstenaars die in dezelfde traditie werken.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit :
Margareth Adama, (Madama), voorzitter, kunstenares, auteur, musicus en coach. Haar motto is Kunst is Levensenergie en in die zin heeft zij altijd via haar werk een bijdrage willen leveren aan ‘empowerment’ van degenen die met haar werk in aanraking komen.

Dr. Ida Guinee, andragologe, penningmeester. Zij ziet de combinatie Leiding Nemen en Spiritualiteit. terug in het werk van Madama en ondersteunt haar gehele oeuvre al ruim 30 jaar.

Mevrouw Mr. J. Duttenhofer, secretaris, is geraakt door het werk van Madama, haar vroege meer figuratieve werk maar ook de krachtige werken waarin half edelstenen zijn verwerkt. Zij volgt Madama al ruim 30 jaar.

Mevrouw H. Ras, algemeen bestuurslid, weet het werk van Madama goed te verwoorden, zij doorziet de gelaagdheid en diepere betekenis van een werk.

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door:
a. subsidies en legaten
b. schenkingen, erfstellingen en legaten
c. alle andere verkrijgingen en baten.

De Stichting heeft geen winstoogmerk. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden

Voor meer informatie over MAMMSA: Dr. Ida Guinee, Diergaarderstraat-West 15, 6105 CJ Maria Hoop Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-22620793  

KvK nr 86107631, RSIN 863863565.